Over LouZen

LOUZEN_Logo_KleurAl van kleins af aan zat (en zit) ik bijna nooit stil. Skiën, snowboarden, ballet, basketbal, streetdance, fitness en ga zo maar door. Toen ik 16 was wilde ik graag ski- en snowboardlerares worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging lesgeven bij Indoor Ski & Snowboard Rotterdam. Vervolgens ben ik deze vaardigheden uit gaan breiden op de Pabo, want ja lesgeven dat was wat ik wilde. Dit combineerde ik met veel sporten in de sportschool. Na heel wat gesjouw met gewichten en keihard willen zweten ben ik na een tijd in aanraking gekomen met yoga. In eerste instantie met Ashtanga Yoga en later volgde ik ook Iyengar lessen. Ik was al snel verkocht. Het was duidelijk dat het een vorm van bewegen was die bij me paste en mijn docente Stephany inspireerde me.

Als jong meisje heb ik veel gedanst en aan ballet gedaan, dus gelukkig had ik mijn souplesse enigszins behouden. Naast het fysieke gedeelte heeft ook het emotionele gedeelte een belangrijk effect op me gehad. Vanwege mijn drukke leven had ik behoefte aan (innerlijke) rust. Ik was juf op de basisschool en combineerde dit met een Master Opleidings- en Onderwijswetenschappen. Vier jaar lang heb ik veel druk ervaren en stress moeten doorstaan en yoga hielp mij hier mee om te gaan. Ook al was ik vaak moe, na een yogales voelde ik me weer energieker en fijner.

In mijn omgeving zeiden veel mensen dat ik er iets mee moest doen, ze vonden dat ik er “goed” in was. In die periode had ik al genoeg aan mijn hoofd, dus liet ik het gaan. Wel werd ik geïnspireerd door Instagram. Ik ontdekte onder andere Kino McGregor –inmiddels mijn grote voorbeeld- die op de meest bizarre en mooie locaties allerlei asana’s (houdingen) uitvoert. Ze inspireerde me om mee te gaan doen aan haar maandelijkse Yoga Challenges. Ik maakte een profiel aan met een naam die mij leek te passen: “LouZen”. Lou als afkorting van Malou en Zen omdat je dat zou moeten worden van yoga 😉 Inmiddels heb ik al aardig wat challenges meegedaan en word ik door veel mensen al “LouZen” genoemd! De naam wint dus steeds meer terrein..

Toen ik afgestudeerd was had ik ineens tijd en zag ik mijn kans schoon om een opleiding te gaan doen. In 2014 ben ik gestart met de Ashtanga Yoga opleiding bij de Ashtanga Yoga Academy.

Sinds het voorjaar van 2015 ben ik les gaan geven in het park, heb ik collega’s en studenten op de Hogeschool Rotterdam in aanraking gebracht met yoga en ben ik workshops gaan geven op verschillende sport- en yogascholen.

Daarnaast hebben andere yogavormen mijn interesse ook. Zo vind ik Acro Yoga geweldig! Het uitvoeren van poses met zijn tweeën (vliegen) geeft een heel vrij gevoel en het is bovendien ontzettend leuk! Ik heb in 2015 een cursus gevolgd, maar wil me de komende tijd nog meer gaan verdiepen in deze vorm van yoga. Er zijn inmiddels al wat workshops gegeven. Ik geef deze lessen met mijn acro-partner Ishmerai Gill.

Als juf ben ik in de klas ook bezig met yoga. Kinderen hebben vandaag de dag veel prikkels te verwerken en kunnen een rustmoment goed gebruiken. Eerst ging ik hier op mijn eigen manier mee aan de slag, sinds september 2015 ben ik begonnen met de Kinderyoga opleiding bij Helen Purperhart. Binnenkort hoop ik ook daar mee aan de slag te kunnen gaan.

Mijn doel is om mensen de enorme waarde van yoga te laten ervaren en hen te helpen in deze drukke en veeleisende maatschappij.

Laatst zei iemand tegen me: “Jij bent verliefd op yoga he? Ik zie het aan je als je er over praat..” En dat is wat ik hopelijk mijn hele leven blijf; verliefd op yoga!