HypnoBirthing

HypnoBirthing

Ben je zwanger? Wil jij op een rustige manier vol vertrouwen je bevalling in gaan? Willen jullie met positieve gedachten naar je bevalling toeleven en samen met je partner het gevoel hebben dat jullie goed zijn voorbereid? Dat jullie met een trots gevoel terug kunnen kijken op een geboorte? Dan is deze HypnoBirthing cursus voor jullie!

Gefeliciteerd!
Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap en wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de HypnoBirthing cursus! Waar je ook in je zwangerschap bent, er groeit een wondertje in je buik (of in die van je vrouw) en dat maakt voor veel vrouwen dat ze zich op en top vrouw voelen. Toch is er in de afgelopen eeuwen een negatief beeld ontstaan over bevallingen. De beeldvorming door films/tv, de verhalen die je van anderen hoort of leest zijn over het algemeen dramatisch en zelden rustig en kalm. Vrouwen horen van jongs af aan hoe pijnlijk een bevalling is en wat er allemaal mis kan gaan. Deze verhalen en uitspraken beïnvloeden onze gedachten over geboorte op bewust en onbewust niveau. Zo zonde, want zo mooi als de natuur de conceptie en de ontwikkeling van de baby heeft ontworpen, zo mooi is het proces van de geboorte ook!

Natuurlijke processen
Als je weet hoe het geboorteproces in elkaar steekt en welke dingen de natuur regelt, dan weet je dat het vrouwelijk lichaam is gemaakt om te baren, dus bevallen hoef je (eigenlijk) niet te leren, maar je kunt wel leren hoe je dat laat gebeuren. De processen die ons lichaam zo knap heeft geprogrammeerd kun je gebruiken om een comfortabele bevalling te ervaren die voor zowel moeder als baby een prettige ervaring zijn. Het gaat om een combinatie van body, mind en de connectie met jullie baby.

In deze cursus leer je vanuit ontspanning en vertrouwen liefdevol te bevallen en ik sta te trappelen om jullie te leren hoe je dat doet!

“We voelden ons meteen op ons gemak bij je. Hoe sceptisch mijn man meekwam naar de cursus en hoe jij daarop in wist in te spelen heeft gezorgd voor uiteindelijk enthousiasme. Hij kon zich daardoor toch echt openstellen.”


1

Why?

Wat is HypnoBirthing?

We groeien vandaag de dag op in een vaak hectische en drukke maatschappij waarin we geleerd hebben om goed over dingen na te denken en graag controle willen houden. Daardoor zitten we vaak in ons hoofd. Dit geldt ook tijdens een bevalling. We zijn vergeten om te leren naar ons lichaam. Het is dus belangrijk om te leren de controle over de geboorte en het proces los te laten en mee te bewegen met wat je lichaam aangeeft. Het helpt als je goed weet hoe het geboorteproces van nature werkt, wat er gebeurt in je lichaam en hoe je die twee dingen een positieve invloed op elkaar kunt laten hebben. Je leert hier tijdens de cursus verschillende technieken voor. Denk aan o.a.: diepe ontspanning, ademhalingstechnieken en visualisaties.

De HypnoBirthing cursus is een hele praktische en doelgerichte cursus. LET OP: het is dus absoluut GEEN pufcursus! Het is een alomvattende cursus die jou en je partner in staat stelt om in diepe ontspanning, met effectieve ademhalingen een kindje op de wereld te zetten.

Ik wil graag de cursus volgen

“De cursus heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in mijn eigen kracht is gegroeid.”


2

What?

Je leert:

 • Verschillende krachtige HypnoBirthing technieken voor diepe ontspanning. Je leert de cirkel van angst, spanning en pijn voor en tijdens de bevalling te doorbreken.
 • Hoe je de geboorte over kunt laten aan je lichaam en controle los kunt laten met een positieve mindset.
 • Wetenschappelijke inzichten over de invloed van gedachten op de processen in je lichaam. Zachte geboortes dragen bij aan een beter herstel: fysiek én emotioneel.
 • Hoe jullie geboortewensen en voorkeuren eruitzien en welke keuzes je maakt voor jezelf en jullie kindje en deze effectief communiceert met je zorgverlener.
 • Verschillende effectieve ademhalingstechnieken die samenwerken met je lichaam tijdens de verschillende fases, waardoor je fit blijft.
 • Alle ins en outs van het geboorteproces. De HypnoBirthing technieken gebruiken, verkleinen de kans op bekkenbodem- en perineumschade.
 • Dat je geboortepartner weet wat hem/haar te wachten staat en wat hij/zij allemaal kan doen om jou te ondersteunen. Teamwork!
 • Speciale massage tijdens de geboorte voor pijnstilling je partner een massage leert waardoor jij lekker veel endorfine gaat aanmaken. Endorfine is je natuurlijke pijnstiller die veel sterker is dan morfine
 • Hoe je de band met je baby kunt versterken in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna
 • En nog veel meer…
Ik wil graag de cursus volgen


2

Your private journey

Tijdens de cursus leer je:

 • Verschillende krachtige technieken voor diepe ontspanning
 • Hoe je de geboorte over kunt laten aan je lichaam en controle los kunt laten
 • Wetenschappelijke inzichten over de invloed van gedachten op de processen in je lichaam.
 • Hoe jullie geboortewensen en voorkeuren eruitzien en welke keuzes je maakt voor jezelf en jullie kindje en deze effectief communiceert met je zorgverlener.
 • Verschillende effectieve ademhalingstechnieken die samenwerken met je lichaam tijdens de verschillende fases, waardoor je fit blijft
 • Alle ins en outs van het geboorteproces
 • Dat je geboortepartner weet wat hem/haar te wachten staat en wat hij/zij allemaal kan doen om jou te ondersteunen. Teamwork!
 • Speciale massage tijdens de geboorte voor pijnstilling je partner een massage leert waardoor jij lekker veel endorfine gaat aanmaken. Endorfine is je natuurlijke pijnstiller die veel sterker is dan morfine
 • Hoe je de band met je baby kunt versterken in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna
 • En nog veel meer…
Ik wil graag de cursus volgen

“De visualisatie, de ademhalingsoefeningen die ik thuis heb herhaald hebben mij meer vertrouwen gegeven en vooral doordat alles in het bij zijn van mijn partner was. Dat hij de processen van de bevalling nu begrijpt, weet wat mijn lichaam straks gaat doen en echt een rol heeft bij de bevalling.”


3

De inhoud

Opbouw van de lessen

Les 1: de geboortemindset
Uitleg over de werking van de natuurlijke processen. Wetenschappelijke inzichten over de invloed van gedachten op de processen in je lichaam. Technieken die je kunt gebruiken om je mindset te beïnvloeden.

Les 2: verliefd op je baby
Je lichaam en je mind klaarmaken voor de geboorte. Prenatale binding. Speciale massage waardoor je meer endorfine (lichaamseigen pijnstiller) gaat aanmaken. Oefeningen voor ontspanning, effectieve ademhalingen en fysieke oefeningen.

Les 3: visualisaties en ontspanning verdiepen
Verschillende oefeningen zodat je kunt ervaren welke jij het fijnst vindt en voor jou het beste werkt. Geboorte voorkeuren, hoe beschrijf en communiceer je jullie persoonlijke wensen.

Les 4: alle ins en outs van het geboorteproces
Wat er in je lichaam gebeurt en met je baby. Wat je kunt doen om de geboorte over te laten aan je lichaam en mee te bewegen d.m.v. ontspanning, ademhaling en houdingen. Ook de rol van de geboorte partner is hierbij heel belangrijk. We doen een speciale oefening voor het loslaten van angst, zodat niets je in de weg staat om vol vertrouwen naar de geboorte toe te leven.

Les 5: de finale, de geboorte & binding met je baby na de geboorte
Hoe het wonderbaarlijke proces van de geboorte fase en de periode direct daarna jou/jullie en je baby helpen om een veilige en liefdevolle start te maken. Wat je helpt om een sterke band met je baby op te bouwen. Wat belangrijk is bij de eerste borstvoeding.

Ik wil graag de cursus volgen

“We hebben echt een droombevalling gehad”

Het totale HypnoBirthing pakket:
• 5 wekelijkse lessen van 2,5 uur voor jou en je (geboorte)partner
• Het boek: HypnoBirthing, the Mongan Method geschreven door Marie F. Mongan
• De originele HypnoBirthing MP3’s
• Uitgebreid cursusmateriaal in een reader, waar je alle informatie uit de cursus nog eens na kunt lezen. Je vindt hier ook de oefeningen die je in de cursus geleerd hebt zodat je ze thuis kunt toepassen.

Jouw investering voor dit alles is per stel € 395,-. In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Praktische info:
• Je volgt de cursus samen met je (geboorte)partner
• Locaties kunnen verschillen
• Bij Verloskundigen Rotterdam Oost: 4, 18, 25 maart en 8, 15 april om 19.30-22u
• Je kunt de cursus ook prive volgen of prive met een ander stel dat je zelf kent
• Je kunt beginnen tussen de 16 en 32 weken zwangerschap
• Starten rond 20 weken is ideaal
• Je kunt online contact houden met medecursisten tot na je bevalling in een besloten groep

Zou jij de cursus graag willen volgen? Klik hier!
Zie de “tarieven” pagina voor meer info over de prijzen.
Voor vragen kun je via de WhatsApp button contact opnemen of mail.